Gå direkt till innehåll
D. Carnegie & Co sparar tusentals KWh med geoenergi och underkylningsteknik

Pressmeddelande -

D. Carnegie & Co sparar tusentals KWh med geoenergi och underkylningsteknik

D. Carnegie & Co rustar upp miljonprogramsområden och satsar miljardtals kronor på att spara energi. Tack vare Energy Machines geoenergisystem med underkylningsteknik gör investeringen extra stor skillnad.

Se filmklippet där D. Carnegies miljöchef Sune Eriksson berättar hur de räknar med att spara 2 000 MWh på den nya anläggningen i hyreshusområdet Rönnholmsgränd i Stockholm, vilket motsvarar cirka 131 ton koldioxid per år.

Energy Machines system har en patenterad underkylningsteknik. En extra värmepump utvinner överbliven energi i köldmediet efter den konventionella processen och får ut 30-35 procent mer värme än motsvarande lösningar på marknaden.

"Det är ett lysande tillfälle att ta vara på naturens energi. Det är ett bra miljöval, när vi dessutom köper el från sol och vind så blir det här ett komplement. Vi är nästan klimatneutrala", säger Sune Eriksson.

Ämnen

Regioner


Energy Machines skapar hållbar fastighetsdrift med minskad klimatpåverkan och ökad lönsamhet. Vi hjälper dig att öka ditt miljöansvar och minimera energikostnaderna med integrerade systemlösningar som omvandlar energi lagrad i berg, vatten och mark till egenproducerad värme, kyla och tappvarmvatten.

Presskontakt